1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горски служители залесяваха в землището на Златуша и Локорско

Горски служители залесяваха в землището на Златуша и Локорско

На територията преди е имало култура от бял бор, пострадала от биотични фактори

Във втория ден на Седмица на гората служители на Изпълнителна агенция по горите, Държавно горско стопанство Сливница, НЛРС „Съюз на ловците и риболовците в България“ и деца залесяваха в землището на с. Златуша.  

Залесена е площ от 6 дка с фиданки от черен бор, с което цялата държавна горска територия от над 100 дка гори, унищожени от върхов пожар през 2017 г. е почти залесена.

Служители от Регионална дирекция по горите - София и Държавно горско стопанство София извършиха почвоподготовка и залесяване в звмлището на с. Локорско, община Нови Искър. 

На територията преди е имало култура от бял бор, пострадала от биотични фактори. Дърветата са били унищожени от корояди и на мястото е извършена санитарна сеч. 

Поради липса на естествено възобновяване, площта, попадаща в държавна горска територия, стопанисвана от ДГС София, днес беше залесена от горските служители с  двугодишни контейнерни фиданки от цер.

След като вече фиданките са залесени, за да се отгледа гора, е нужна още много работа. Предстои есенно отглеждане и попълване, както и постоянна грижа за новосъздадените култури!

Съвместните инициативи са във връзка със Седмица на гората, която тази година се провежда под мотото “Аз обичам гората!”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.