1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горските инспектори от Берковица заловиха системен нарушител с 21 акта

Горските инспектори от Берковица заловиха системен нарушител с 21 акта

Нарушителите са задържани и откарани в Полицейското управление - гр. Бойчиновци

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ)-Берковица са заловили вчера вечерта две физически лица при незаконен добив на дърва за огрев.  Единият от тях се оказал системен нарушител със съставени до момента 21 акта за установени административни нарушения по Закона за горите (ЗГ).

При целенасочена проверка за задържане на системни нарушители в териториалния обхват на дирекцията горските служители забелязват две лица с микробус, които режат и товарят дърва за горене в землището на село Стубел, община Монтана. В момента, в който проверяващите искали да удостоверят законността на дървата, едно от лицата се качва в моторното превозно средство и се опитва да избяга. След предприети адекватни действия от страна на инспекторите микробусът е спрян и шофьорът е свален от него. Поради оказана съпротива се е наложило използването на физическа сила и белезници. Нарушителите са задържани и откарани в Полицейското управление - гр. Бойчиновци. След направена справка се установило, че водачът на автомобила е системен нарушител, който до момента има съставени вече 21 акта и е в пробация за нарушения по ЗГ. На него и на другото лице са съставени три акта по ЗГ и един констативен протокол.  Задържани са микробусът, 2 кубични метра дърва за огрев и един бензиномоторен трион.

На 09.02.2016 год., при проверки в териториалния обхват на Държавни горски стопанства – Белоградчик и Монтана горските инспектори от РДГ-Берковица са съставили 4 акта по ЗГ. Три от актовете са на водачи на моторни превозни средства за превозване на дърва за огрев немаркирани с контролна горска марка и без превозни билети. Другото нарушение е на регистриран лесовъд на частна практика в ДГС – Видин за неиздаване на превозен билет за дървесина, транспортирана от временен склад. Задържани са  51 кубични метра дърва за горене.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.