1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горските инспектори от РДГ – София са съставили 12 констативни протокола и 9 акта за пет дни

Горските инспектори от РДГ – София са съставили 12 констативни протокола и 9 акта за пет дни

Задържани са общо 45 кубични метра дървесина

Горските служители от Регионална дирекция по горите (РДГ) – София са съставили 12 констативни протокола и 9 акта за установени административни нарушения по Закона за горите през последните пет дни. Задържани са общо 45 кубични метра дървесина,  2 бензиномоторни триона и един товарен автомобил. Четири от актовете са на собственици на обекти за преработка и търговия с дървесина за непредставяне на отчетна документация в срок и за непоставено видеонаблюдение в складовете. Останалите 5 акта проверяващите са съставили в районите на държавни горски стопанства (ДГС) Ботевград, Костенец и Пирдоп за нерегламентирани дейности в горските територии.

Горските служители от РДГ-София са констатирали нарушения и в териториалния обхват на ДГС-Самоков. При извършена проверка на товарен автомобил „МАН” с ремарке инспекторите са установили, че  регистрационните номера, посочени в превозните билети не отговарят на регистрационните номера на товарната кола и ремаркето. Задържани са 28 кубични метра технологична дървесина, както и товарния автомобил в двора на горското стопанство.

Отново в района на ДГС-Самоков са констатирани още 2 нарушения при транспортиране на дървесина, без същата да е маркирана с контролна горска марка и без да е придружена с превозен билет, доказващ законния произход на дървесината. При опит за спиране на превозните средства нарушителите са разтоварили дървесината в движение и са избягали. Задържани са общо 6 кубични метра трупи и 2 кубични метра широколистни дърва за огрев с неясен произход.

Проверките по случаите продължават.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.