1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горските служители от РДГ-София съставиха акт на юридическо лице за добив на немаркирана дървесина

Горските служители от РДГ-София съставиха акт на юридическо лице за добив на немаркирана дървесина

Работата по изясняване на обстоятелствата по случая продължава

Горските служители от Регионална дирекция по горите – София са съставили акт за административно нарушение по Закона за горите на фирма, извършваща дърводобив. Нарушението е констатирано при извършване на проверка по сигнал в държавна горска територия, в землището на  село Свидня, община Своге. Инспектиращите установяват в сечището, за което има издадено позволително за сеч незаконен добив на 87 броя немаркирани в основата им с контролна горска марка дървета от бук с общ обем от 42 плътни кубически метра дърва.

Работата по изясняване на обстоятелствата по случая продължава, като за установеното административно нарушение е съставен акт по Закона за горите на юридическото лице, на което е разрешен добива на дървесина от обекта, с издаденото позволително за сеч.

Съгласно нормативната уредба, в срока на действие на издаденото позволително за сеч на фирмата, извършваща дърводобив, отговорността за извършване на сеч на маркирани дървета е върху наетия от нея лицензиран лесовъд.

Проверките, извършвани от РДГ-София продължават, като само за последните три дни техните инспектори са направили  в териториалния си обхват 312 проверки по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча и свързаната нормативна уредба, като са проверили 17 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, 53 обекта за добив на дървесина, 153 превозни средства, транспортиращи дървесина, един ловец, 22 риболовци и 66 други физически лица.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.