1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Хванаха бракониери на язовир “Крапец”

Хванаха бракониери на язовир “Крапец”

От нарушителите са иззети 300 метра мрежи, лодка и 35 кг риба

Инспектори на сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Ловеч  съвместно със служители на РУ “Полиция” – Ловеч са извършили акция на язовир “Крапец”. При акцията е заловено лице, извършващо бракониерски улов.  Късно вечерта, инспекторите на ИАРА и служители на полицията са започнали наблюдение на водоема, разполагайки се на различни позиции. Контролните органи виждат автомобил с две лица, който спира до водоема. От него се разтоварват мрежи и лодка. Едното лице влиза във водоема и залага мрежите, а другото отпътува с автомобила.

Инспекторите на ИАРА решават да заловят бракониера при изваждане на мрежи и улов. Рано сутринта бракониерът вади мрежите с улов от язовира и се скрива в горска местност. Малко по-късно идва автомобилът, в който започват да се товарят мрежите, улова и лодката. Автомобилът потегля и в този момент е засечен от полицейски патрул.

Инспекторите на ИАРА съставят 3 акта на двете лица. 2 акта за риболов по време на забрана и за стопански риболов без разрешително на лицето с инициали К. К. и 1 акт на шофьора за нерегламентиран превоз на риба. От нарушителите са иззети 300 метра мрежи, лодка и 35 кг риба.  Рибата в последствие е дарен на Дом за лица с увреждания -  Дълбок Дол.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.