1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Хванат е нарушител край язовир “Кърджали”, превозващ незаконно 20 килограма риба

Хванат е нарушител край язовир “Кърджали”, превозващ незаконно 20 килограма риба

На язовир “Студен кладенец” са иззети 200 метра бракониерски мрежи и са проверени над 20 любители риболовци

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към ИАРА Кърджали съвместно със служители на “Жандармерия” – Кърджали са извършили през почивните дни проверки на язовирите “Студен кладенец” и “Кърджали”. 

По време на акцията в района на язовир “Кърджали”, край село Дъждовница, е спрян за проверка автомобил със софийска регистрация. В автомобила служителите на ИАРА откриват чувал с уловена риба. Установява се, че рибата е около 20 кг. /распер и каракуда/ и е без документи за произход. На лицето, което след проверка се установява, че е от Кърджали е съставен акт за незаконен превоз на риба в неспециализирано транспортно средство, съгласно ЗРА.  Конфискуваната 20 кг риба е унищожена от инспекторите на ИАРА.  

При проверка на язовир “Студен кладенец” са открити и извадени от язовира 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 200 метра. От мрежите е освободена около 10 кг риба, която е пусната обратно във водата. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

На язовир “Студен кладенец”, инспекторите на ИАРА Кърджали са проверили и над 20 любители риболовци, но при тях не са констатирани нарушения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.