1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Хванати са трима бракониери при проверки на язовир “Батак”

Хванати са трима бракониери при проверки на язовир “Батак”

Акцията е проведена под прякото ръководство на ИАРА Пазарджик

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик съвместно със служители на полицията от УП – Батак, РУП – Велинград са извършили проверка на язовир “Батак”. Акцията е проведена под прякото ръководство на ИАРА. В района на водоема в местността “Контра стена” е проверен лек автомобил “Жигули”, собственост на лице от гр. Ракитово. При оглед на автомобила е открит риболовен уред тип “телевизор”, който е забранен за извършване на риболов, съгласно ЗРА. Под автомобила инспекторите на ИАРА Пазарджик са открили мокра мрежа тип “грип” с оловни тежести около 20 метра. На лицето, управляващо автомобила, е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително.

При продължилата проверка на язовир “Батак” в местността “Костандовски залив” възниква инцидент между служители на ИАРА и лице, извършващо риболов с непозволен уред. Инспектор на ИАРА е заплашен, но след намесата на служители на “Полицейско управление” – Батак, инцидентът е прекратен. От нарушителя са иззети една въдица с макара и 1 бр. риболовен уред тип “телевизор”. 

В местността “Дорковски залив” на водоема е хванат друг нарушител, извършващ любителски риболов с парашут. На лицето е съставен акт за извършване на любителски риболов със забранен уред. От него са конфискувани въдица и риболовен уред тип “парашут”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.