1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ИАГ спря дейността на пет обекта за добив и съхранение и преработка на дървесина

ИАГ спря дейността на пет обекта за добив и съхранение и преработка на дървесина

Установени са общо 36 нарушения като е преустановена дейността на три обекта за съхранение и преработка на дървесина в село Водна, община Грамада, Видин и село Чупрене, община Белоградчик

Изпълнителна агенция по горите спря дейността на пет обекта за добив и съхранение и преработка на дървесина. Санкциите са предприети след извършена масова проверка от екипи на Изпълнителна агенция по горите и регионални дирекции по горите -  Пловдив, Пазарджик, София, Кюстендил, Благоевград през вчерашния ден на територията на РДГ Берковица. Установени са общо 36 нарушения като е преустановена  дейността на три обекта за съхранение и преработка на дървесина в село Водна, община Грамада, Видин и село Чупрене, община Белоградчик. Спрени са и обекти за добив на дървесина в землищата на село Градсковски, област Видин и Белоградчик. Горските служители са проверили 42 обекта за съхранение и експедиция на дървесина, 18 насаждения, както и частни имоти със статут на земеделска земя. 

Най-често срещано нарушение в обектите за съхранение на дървесина, експертите констатират нередовно водене на дневник и неработещи системи за постоянно видео наблюдение. Три от цеховете са затворени. 

Спряна е дейността и на два обекта за добив на дървесина, където са допуснати нарушения в извършеното маркиране, което не отговаря на предвидената сеч, както и незаконна сеч. В шест от проверените имоти в земеделски земи е установена сеч на дървета, за което ще бъде извършена допълнителна проверка. Проверени са седем моторни превозни средства и са съставени два акта за установени нарушения. 

Проверките по контрол на дейностите в горските територии в цялата страна продължават.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.