1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ИАРА удостои с почетен знак и грамота световния шампион по спортен риболов Мило Коломбо

ИАРА удостои с почетен знак и грамота световния шампион по спортен риболов Мило Коломбо

Отличията бяха връчени от Христомир Копчев, директор на регионален център “Рибарство и контрол”-Централна България

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури удостои с почетен знак и грамота световния шампион по спортен риболов Мило Коломбо за цялостен  принос в популяризирането на спортния риболов.

Отличията му бяха връчени от Христомир Копчев, директор на регионален център “Рибарство и контрол”-Централна България по време на откриването на изложението „Природа, Лов, Риболов 2011”  в Международния панаир в Пловдив.

“Уверен съм, че със същата любов и енергия, г-н Коломбо ще продължи да работи за популяризирането и развитието на риболовния спорт в Европа”, заяви г-н Копчев при връчване на отличията.

Мило Коломбо е една от легендите в спортния риболов и е специален гост на тазгодишното изложение „Природа, Лов, Риболов”. Италианецът става световен шампион през 1984 г. в Страсбург. Неговият личен рекорд е улов от 238 килограма, постигнат по време на състезанието Scandinavian Masters, в което е победител през 1998 година. Коломбо е собственик на италианската компания „Milo”, която е водещ европейски производител на риболовни принадлежности и е представена на изложението.

В рамките на изложението „Природа, Лов, Риболов 2011”  ИАРА участва със собствен щанд, където всички риболовци могат да получат полезна информация, а потенциални бенефициенти да се запознаят с Оперативна програма “Рибарство“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.