1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори конфискуваха 1 340 метра бракониерски мрежи

Инспектори конфискуваха 1 340 метра бракониерски мрежи

Един бракониер е заловен на язовир Доспат

Инспектори на ИАРА са конфискували 1 340 метра бракониерски мрежи от водоеми в страната. Това съобщиха от ведомството.
При  нощна проверка на язовир „ Горни Дъбник“ от водата са извадени 5 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 300 метра. Уловената в тях около 12 кг. риба /шаран, толстолоб, платика и каракуда/ е върната обратно във водата. Уредите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.
Инспектори от ИАРА Шумен са извършили нощна проверка по вода и суша на язовир „Тича“. В района на селата Ловец, Кьолмен и местността “Винпромски остров” са открити 10 бр.бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 800 метра поставени в работно положение.  Те са иззети  и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител .Уловената около 15 кг.риба – каракуда е освободена и върната обратно във водоема.
При нощна проверка на инспектори от ИАРА  Пловдив  на язовир „Домлян“ са били открити и извадени от водата  хрилни мрежи „сетки“ с обща дължина 200 метра и размер на окото 100 мм. При екстрахиране на мрежите е освободена и върната обратно във водата 50 кг. риба / 20 кг. каракуда, около 10 кг. шаран и около 30 кг. толстолоб /. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

В резултат на проверка на инспектори на ИАРА Смолян   на язовир “Доспат” е заловен бракониер, извършващ нерегламентиран стопански риболов с мрежа. На лицето е съставен акт, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. Иззета е една мрежа с обща дължина 40 метра. Уловената риба е върната обратно във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.