Инспектори на ИАГ задържаха дървосекач извършил четири нарушения за три часа

Иззети са два автомобила и незаконна дървесина

Нарушител, престъпил Закона за горите четири пъти за три часа задържаха горските инспектори от Регионална дирекция по горите – София през вчерашния ден.

Към 19 часа на 24 септември проверяващите реагират на сигнал, подаден от местен жител за извършено нарушение в покрайнините на с. Скравена, общ. Ботевград. На място инспекторите спират автомобил, натоварен с 2 куб. м. дърва за огрев. Дървесината е немаркирана и без превозен билет. На шофьора са съставени два акта за нарушения по Закона за горите.

Три часа по-късно отново е хванат същият нарушител да транспортира 5 куб. м. незаконни дърва посредством втори автомобил. Лицето, извършило нарушенията отказва да изпълнява разпореждания и се държи агресивно с проверяващите. Информирани са органите на МВР, като нарушителят е задържан за 24 часа от служителите на РУ Ботевград. Съставени са други два акта за нарушение по Закона за горите.

Двата автомобила и незаконната дървесина са задържани в Държавно горско стопанство – Ботевград.

Отново вчера вечерта при рутинна проверка в района на с. Доспей, общ. Самоков, горските инспектори от Регионална дирекция по горите – София задържат 7 куб. м иглолистни трупи, немаркирани и без превозен билет. Нарушителите са санкционирани. По случая са уведомени органите на МВР и работата продължава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.