1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Бургас, Добрич и Плевен са съставили 19 акта на нарушители

Инспектори на ИАРА Бургас, Добрич и Плевен са съставили 19 акта на нарушители

Снимка:

Отнети са риболовни уреди

Съставени са 19 акта на нарушители при проверки на инспектори на ИАРА Бургас, Добрич и Плевен.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас за периода от 16 юни до 21 юни 2014 г. са извършили проверки за нерегламентиран стопански риболов, любителски риболов и в търговската мрежа. Част от проверките са били съвместни със служители на „Полиция“ – Бургас. Общо са съставени 5 акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите. 3 от актовете са за нерегламентирана продажба на риба, 1 акт на лице, извършващо стопански риболов за неправилно водени на риболовен дневник и 1 акт на лице за любителски риболов без билет.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили проверки в събота и неделя /21 и 22 юни 2014 г./ за нерегламентиран любителски риболов в района на езерата „Шабла“, „Дуранкулак“ и Черноморското крайбрежие в района на Каварна и Балчик. Инспекторите са съставили 10 акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверка по суша и вода на река Дунав. В района на гр. Никопол под фериботния комплекс са хванати 4 лица, извършващи любителски риболов без билети. На лицата са съставени актове, а риболовните им уреди са отнети. Инспекторите са продължили проверката до островите „Милка” и „Персина”. Проверени са 4 риболовни кораба, извършващи стопански риболов, като нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите не са констатирани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.