1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Бургас са иззели 10 км бракониерски мрежи от езеро “Мандра”

Инспектори на ИАРА Бургас са иззели 10 км бракониерски мрежи от езеро “Мандра”

Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас и Гранична полиция Бургас са извършили съвместна акция за нерегламентиран превоза на риба. При акцията за проверка е спрян от Бургас за село Твърдица микробус със Силистренска регистрация на фирма ЕТ “Поп – 90 – Комерс“. Контролните органи установяват, че водачът на превозното средство е от град Тутракан и транспортира незаконно 46 каси риба /сребриста каракуда/. Установеното в буса количество риба е около 460 кг.

Инспекторите на ИАРА са съставили акт на лицето за превоз на риба - без документи за произход. Рибата е иззета и дарена от инспекторите на ИАРА на Социалния патронаж към община Бургас. Припомняме, че не за първи път,  инспектори на ИАРА и полицията хващат бус на тутраканската фирма да превозва незаконно риба.

Инспекторите на ИАРА Бургас са извършили рано тази сутрин и проверка на езеро “Мандра”, която е ръководена от Йордан Раев, началник-сектор Бургас.  Открити и извадени от водите на езерото са 10 км бракониерски мрежи, които са били в работно положение. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената около 300 кг риба /таранка, платика и шаран/ ще бъде дарена на Социалния патронаж към община Царево и Дома за възрастни хора в Ясна поляна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.