1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Добрич, Габрово и Пазарджик са иззели 720 метра бракониерски мрежи

Инспектори на ИАРА Добрич, Габрово и Пазарджик са иззели 720 метра бракониерски мрежи

Съставени са протоколи срещу неизвестни извършители

Инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Добрич са извършили проверка на езеро “Дуранкулак”. Открити и извадени от водата  са 10 бр. незаконни риболовни уреди тип „винтер“ за улов на раци и 400 метра хрилни мрежи. Уредите са унищожени и e съставен протокол срещу неизвестен извършител. Уловът около 30 кг сребриста каракуда е върнат във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили рутинна проверка по вода на язовир „Александър Стамболийски“. В залива на местността “Мъгъра” са открити заложени бракониерски мрежи с приблизителна дължина 150 метра. Мрежите са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената близо 10 кг риба /костур, маломерна бяла риба, червеноперка / е върната обратно във водата.

Инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА  Пазарджик са извършили проверка на язовир „Доспат“.  Открита и извадена от водата е бракониерска мрежа с обща дължина около 170 метра и размер на окото 40 мм. Уловената около 15 кг риба е освободена и върната обратно в язовира. Мрежата е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.