1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Габрово и Русе са иззели 750 метра бракониерски мрежи

Инспектори на ИАРА Габрово и Русе са иззели 750 метра бракониерски мрежи

Съставени са 4 акта за нарушения по ЗРА

Инспектори от секторите “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово и Русе са иззели общо 750 метра бракониерски мрежи при проверки.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили проверка по вода на язовир “Александър Стамболийски”. При обхода на водоема са намерени бракониерски хрилни мрежи в работно положение с приблизителна дължина 150 метра. Уловената в тях  около 15 кг риба /каракуда и шаран/ е освободена и върната обратно във водата. В хода на проверката са съставени 4 акта за нарушения по ЗРА.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе съвместно със служители от Регионална дирекция по горите Русе са извършили проверка по река Янтра, в участъка от с. Беляново до устието на реката при с. Кривина. В района на с. Беляново е открита  бракониерска мрежа с дължина 140 метра, в землището на с. Кривина са открити още 5 бр. бракониерски мрежи с дължина 460 метра. Всички мрежи са конфискувани, а уловената в тях риба от вида мряна и каракуда е върната обратно във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.