1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Габрово и Враца са извършили проверки по водоеми

Инспектори на ИАРА Габрово и Враца са извършили проверки по водоеми

Снимка:

Заловени са петима нарушители

Заловени са петима нарушители, извършващи риболов по време на забрана при проверки на инспектори на ИАРА Габрово и Враца.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили проверки на язовир „Александър Стамболийски“. При едната проверка в района на местността “Ряховското дере” са заловени две лица в момент на поставяне на хрилни мрежи във водоема. На нарушителите с инициали  П.К и П.Д от гр. Севлиево са съставени общо 6 акта /по 3 акта на двамата/ за извършване на нерегламентиран стопански риболов и риболов по време на забрана. От тях е иззета 30 метра мрежа. При извършена последваща нощна проверка на язовира от инспекторите на ИАРА са заловени още две лица, извършващи риболов с въдици и кепчета. На двамата нарушители са съставени 3 акта, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. Уловената от тях риба 5 кг от вида каракуда е върната обратно във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки по реките Дунав и Огоста. На река Дунав, в района на град Оряхово при речен километър 668 са намерени една бракониерска мрежа с дължина 50 метра и размер на окото 50 мм и един мрежен риболовен уред – винтер. Уловената в тях около 3 кг риба – сребриста каракуда и шаран, е върната обратно във водата. Уредите са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. При извършена проверка по река Огоста, в района на село Софрониево е заловено лице, извършващо риболов по време на Забрана за улов на риба в периода на нейното размножаване. На нарушителя е съставен акт, като са иззети и риболовните му уреди.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.