1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Монтана са извършили проверки по водоеми в региона

Инспектори на ИАРА Монтана са извършили проверки по водоеми в региона

Снимка:

Иззета е бракониерска хрилна мрежа с дължина 50 метра от река Дунав

През почивните дни инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили проверки по водоеми в региона.

В района на река Цибрица,  в землището на  гр. Вълчедръм, инспекторите са съставили 2 акта на лица, извършващи любителски риболов по време на забрана за улов на риба през размножителния период. С актовете са иззети 3 бр. въдици от нарушителите.

Съвместно със служители от РУ „Полиция”, инспекторите са извършили проверка и на язовир “Огоста”. В района на баластриерите в землището на с. Горно Церовене, община Монтана, където риболовът е разрешен по време на забраната, са проверени 65 лица извършващи любителски риболов. Съставени са 4 акта на лица, извършващи  риболов без билети. В останалата част на язовира не са констатирани нарушения по ЗРА.

Инспекторите на ИАРА  Монтана са извършили проверка и на река Дунав от 742 до 708 р. км. Съставени са 3 акта на лица, извършващи любителски риболов по време на забрана за улов на риба през размножителния период в района на с. Станево, община Лом. С актовете са иззети 3 бр. въдици от нарушителите. В хода на проверкана е открита и извадена една бракониерска хрилна мрежа с дължина 50 метра. Мрежата е конфискувана и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.