1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Плевен и Кърджали са извършили проверки през почивните дни

Инспектори на ИАРА Плевен и Кърджали са извършили проверки през почивните дни

Иззети са общо 490 метра бракониерски мрежи

Хванати са двама бракониери и са иззети общо 490 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Плевен и Кърджали през почивните дни.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили през почивните дни проверки по река Искър. При едната проверка на река Искър в землището на гр. Червен бряг е заловен бракониер,  извършващ риболов чрез косене /търмъчене/. На лицето е съставен акт и от него е конфискуван риболовния му уред. Другата проверка е била на река Искър в землището на гр. Койнаре съвместно с местната ловно-рибарска група от гр. Койнаре. След проведено продължително наблюдение е заловен бракониер, извършващ улов на риба с мрежи. От водата са извадени мрежите на нарушителя – 2 бр. с обща дължина 40 метра, които са иззети. Уловената 2 кг риба от видовете скобар и уклей е върната обратно във водата.  На нарушителя от гр. Етрополе  е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.

Инспектори от отдел Рибарство и контрол на ИАРА Кърджали са извършили проверка по вода на язовир “Студен кладенец”. При обхода на водоема са намерени и извадени от водата 5 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 450 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената риба от вида – шаран и каракуда е върната обратно във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.