1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Плевен и Враца са извършили проверки по реките Осъм и Дунав

Инспектори на ИАРА Плевен и Враца са извършили проверки по реките Осъм и Дунав

Снимка:

Съставени са 8 акта на нарушители

Инспектори от секторите “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен и Враца са съставили 8 акта на нарушители при проверки по реките Осъм и Дунав.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверка по река Осъм. В района на землището на с. Бацова махала са забелязани две лица да приближават мястото с  каруца, да свалят рибарска мрежа и да я залагат в реката. Бракониерите са заловени в момента на поставянето на мрежата в реката. На нарушителите са съставени два акта, съгласно ЗРА и риболовния уред е отнет. Инспекторите са извършили и нощна проверка по река Дунав в района на гр. Белене. Проверени са 3 риболовни кораба, като нарушения не са констатирани.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки по река Дунав, в района на град Козлодуй. На р. км 702 са заловени 6 нарушителя, на които са съставени 6 акта по Закона за рибарството и аквакултурите. Риболовните им уреди са иззети. В хода на проверката на р. км 698 са намерени и иззети 3 бр. кърмаци с дължина по 30 метра и с по 70 бр. куки всеки. Незаконните уреди са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.