1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Плевен са конфискували уреди за електроулов

Инспектори на ИАРА Плевен са конфискували уреди за електроулов

Извършени са проверки по реките Дунав и Искър

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверки по реките Дунав и Искър. При речен километър 586  на опашката на остров „Лакът”, контролните органи са забелязали да тръгва   рибарска лодка,  същата е настигната от инспекторите и е извършена проверка. В лодката не са открити риболовни уреди а лицата са заявили, че са били на пикник. Това озадачава инспекторите, които се връщат на остров „Лакът” и след няколко часово търсене са открити добре прикрити акумулаторна батерия, апарат за електроулов, кабели, кепче и около 2 кг риба – распер. Уредите са конфискувани с констативен протокол, а рибата е върната във водата.

При друга проверка по Дунав на речен километър 586  на опашката на остров „Лакът”  са установени в работно положение във водата 2 бр. риболовни мрежи с дължина 200 метра без марки, които са извадени и конфискувани с констативен протокол. При р. км 582 също е открита  бракониерска риболовна мрежа с дължина 100 метра, която е извадена и иззета. Общо са проверени и 14 риболовни кораба, но нарушения не са констатирани.

Инспекторите на ИАРА Плевен са извършили проверка и на устието на река Искър. Там е намерена бракониерска риболовна мрежа с дължина 100 метра. Тя е извадена и  конфискувана с констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.