1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са извършили масирани проверки по водоеми в страната

Инспектори на ИАРА са извършили масирани проверки по водоеми в страната

Иззети са и 360 метра бракониерски мрежи

През почивните дни инспектори на ИАРА са извършили масирани проверки по водоеми в страната. Общо са проверени 118 любители риболовци и 6 лица, извършващи стопански риболов по река Дунав. Общо са съставени 5 акта, като 3 акта са за риболов без билет и 2 акта за риболов с повече от допустимия брой въдици. При проверките са иззети и 360 метра бракониерски мрежи.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки по язовирите “Бели Извор” и “Лиляче”. Проверени са 31 любители риболовци. Съставен е акт на едно лице, извършващо любителски риболов без билет. Иззета е въдицата на нарушителя.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра са извършили проверка в акваторията на река Дунав от пристанище Силистра до землището на с. Долно Ряхово. Проверени са 38 любители риболовци и 6 лица, извършващи стопански риболов. Съставен е един акт на лице за извършване на риболов с повече от разрешения брой въдици.

На р.км 385 и 394, инспекторите са открили 4 бр. бракониерски мрежени уреди от найлон с обща дължина 160 метра, поставени в работно положение и с наличие на риба. Уредите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената риба е върната във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кюстендил са извършили  проверки по поречието  на река Струма, язовирите “Дяково”, “Николичевци” и Кочериновските водоеми. Проверени са 49 любители риболовци. Инспекторите са съставили 3 акта – два акта са на лица за риболов без билет и един акт за риболов с повече от допустимия брой въдици.

200 метра бракониерски мрежи са иззети от язовир “Дядо петровата чешма” от инспектори на ИАРА Сливен.

По подаден сигнал вчера, 8 октомври, на тел. 112 за наличие на мрежи в язовир “Дядо петровата чешма”, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са извършили проверка на място. При обхода на язовира са открити и извадени от водата 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 200 метра. Уловената в тях риба – европейски сом с тегло 4.5 кг е освободена и върната обратно във водата. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.