1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са извършили масирани проверки по водоеми в страната

Инспектори на ИАРА са извършили масирани проверки по водоеми в страната

В района между селата Сушина и Ловец инспекторите са открили 2 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 160 метра

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили проверка на язовир “Тракиец”. Инспекторите са съставили актове на 3-ма любители риболовци за улов на маломерна риба, съгласно чл. 38, ал. 1 от ЗРА.

По подаден сигнал в ИАРА Хасково за заложени бракониерски мрежи на язовир ”Черната мъка”, с. Гарваново, община Хасково е извършена проверка на водоема. От водите на язовира са извадени 7 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 560 метра. От мрежите е освободена и върната обратно във водата 15 кг риба предимно бяла риба, шаран и каракуда. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Проверка на язовир край с. Драма са извършили, инспектори от ИАРА Ямбол. В хода на проверката са забелязани нарушители, извършващи стопански риболов. Инспекторите на ИАРА са заловили 4-те лица на които са съставени актове за извършване на стопански риболов без разрешително. От тях са иззети мрежи с обща дължина 200 метра и размер на окото 50 мм.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол“ на ИАРА Кърджали съвместно със служители от РУ “Полиция“ Кърджали са извършили проверка на язовир “Кърджали“. В местността край с. Китница контролните органи са хванали трима бракониери. На двама от нарушителите са съставени актове за извършване на стопански риболов без разрешително, съгласно чл. 17, ал. 1 от ЗРА, а на третото лице е съставен акт за нерегламентиран превоз на риба. Иззети са 100 метра хрилни мрежи и 10 кг распер.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.