1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са извършили проверки по водоеми в страната

Инспектори на ИАРА са извършили проверки по водоеми в страната

Снимка:

Иззети са над 1,9 км бракониерски мрежи

Над 1,9 км /1 910 метра/ бракониерски мрежи са иззети при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната.

Инспектори от  отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Пловдив  са извършили проверка на язовир „Пясъчник“  по сигнал от любител риболовец за наличието на нерегламентирани риболовни уреди (сетки).  При обхода на водоема с моторна лодка са открити и извадени бракониерски мрежи с обща дължина 300 метра и размери на окото 40 и 60 мм. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.Уловената в мрежите 100 кг каракуда е върната обратно във водата.

Инспектори от отдели “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора и Сливен са извършили съвместна нощна проверка на язовир „Жребчево“. В местността “Лавандулата” са открити и извадени от водата 800 метра бракониерски хрилни мрежи, с големина на окото от 55 мм до 100 мм. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената близо 10 кг риба /каракуда и платика/ е освободена и върната обратно във водоема.

При друга проверка на язовир „Жребчево“, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са извадили 4 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 300 метра. Те са били открити в местността “Ракетна площадка”. Уловената в тях риба с тегло 10 кг от видовете платика, сребриста каракуда, морунаш и червеноперка е освободена от мрежите и върната обратно във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово съвместно с Горска стража на СЦДП са извършили проверка на язовир „Александър Стамболийски“ по сигнал на любители риболовци. В района на местността “Орниците” от водоема са извадени близо  200 метра хрилни бракониерски мрежи. Те са иззети и е съставен констативен протокол.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали  са извършили проверка по сигнал на язовир “Студен кладенец”. При обхода на язовира до местността на с. Лисиците е намерена и извадена от водата една бракониерска хрилна мрежа с дължина 50 метра от неизвестен нарушител. Уловената в мрежата малко количество риба е върната обратно във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе  са извършили проверка по река Дунав от устието на река Янтра до опашката на остров „Батин“. Там са открита и извадени от водата 3 броя бракониерски мрежи с обща дължина 260 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. В мрежите не е имало уловена риба.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.