1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са извършили проверки по водоеми в страната

Инспектори на ИАРА са извършили проверки по водоеми в страната

Съставени са и 6 акта на любители риболовци за риболов без билет

Иззети са общо 770 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната. Съставени са и 6 акта на любители риболовци за риболов без билет.

По подаден сигнал за заложени бракониерски мрежи във водите на язовир „Малко Шарково“, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Ямбол са извършили проверка на водоема. Проверката е била съвместно със служители на ИАГ – гр. Елхово и в присъствие на любители риболовци. В района между “Руженски” и “Горско-полянски” ръкави е намерена заложена във водата 1 бр. сетка с дължина 100 метра.  Установеният улов от 10 кг шаран е освободен от мрежата и върнат обратно в язовира. Мрежата е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Търговище са извършили нощна проверка с патрулна лодка на язовир ”Съединение”.  Открити и извадени от водата са 640 метра бракониерски мрежи. Уловената в тях 17 кг сребриста каракуда е върната във водата. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел Рибарство и контрол на ИАРА Русе са извършили проверка по суша и вода на река Дунав от р. км 494 до р. км 507. В хода на проверката е открита  мрежа с  дължина 30 метра. Тя е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Съставени са и 2 акта на любители риболовци за риболов без билет. От тях са иззети 5 бр. въдици.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Велико Търново са извършили проверка на водоеми в община Полски Тръмбеш. По водните обекти са проверени 48 любители риболовци, като инспекторите са съставили 4 акта на любители риболовци за риболов без билет, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.