1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са иззели 800 метра бракониерски мрежи при проверки на водоеми в страната

Инспектори на ИАРА са иззели 800 метра бракониерски мрежи при проверки на водоеми в страната

Съставени са 10 акта на нарушители

В рамките на седем дни, инспектори на ИАРА са иззели общо 800 метра бракониерски мрежи и са съставили 10 акта на нарушители при проверки по реки и вътрешни водоеми в страната.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Варна са извършили проверки по суша и вода на язовирите “Цонево” и “Партизани”. Контролните органи са проверили 16 любители риболовци, като на 4 лица са съставени актове за извършване на любителски риболов без билет. От язовир “Цонево” инспекторите на ИАРА са извадил 350 метра бракониерски мрежи и един герим. Уловената в тях около 15 кг риба от вида щука, сулка и бабушка е върната обратно във водоема.

Осем проверки по река Дунав и вътрешни водоеми в региона са извършили инспектори на ИАРА Силистра. Контролните органи са съставили два акта на нарушители. Един за извършване на стопански риболов без разрешително и един за продажба на риба без документ за произход. Конфискувана е 23 кг риба от вида платика, която се намира на съхранение в ИАРА Силистра и ще бъде дарена.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка по река Дунав. В района на Лимана на пристанище Изток е заловено лице, извършващо стопански риболов. На нарушителя е съставен акт.

Служители от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки на язовир “Дъбника” и река Скът, в района на село Алтимир. Съставени са 2 акта на лица за извършване на любителски риболов без билет. Уредите на нарушителите са иззети от контролните органи.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили  проверка на река Огоста и язовир “Огоста”. На река Огоста, в района на гр. Монтана е съставен акт на лице, извършващо любителски риболов с маломерен мрежен уред тип “парашут”. На язовир “Огоста” в района на “Расника” са открити и извадени от водата 3 бр. бракониерски мрежи с обща  дължина 300 метра. Уловената в тях риба, около 3 кг сребриста каракуда, е освободена и върната обратно във водоема. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

При извършена проверка по вода на язовир “Александър Стамболийски” в местността “Хисаря”, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са открили близо 150 метра бракониерски мрежи, поставени в работно положение. Мрежите са иззети, а уловената в тях близо 20 кг риба /щука, шаран и каракуда/ е освободена и върната обратно във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.