1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са иззели 880 метра незаконни рибарски мрежи

Инспектори на ИАРА са иззели 880 метра незаконни рибарски мрежи

Снимка:

Съставени са и 8 акта на лица за извършване на любителски риболов без билети

Хванат е бракониер и са иззети общо 880 метра незаконни рибарски мрежи от инспектори на ИАРА при проверки на водоеми в страната. От река Дунав са иззети и незаконни риболовни уреди за улов на есетрови риби. Съставени са и 8 акта на лица за извършване на любителски риболов без билети.

Инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Габрово са извършили проверка на язовир „Александър Стамболийски“. В местността “Крушевски залив” е заловено лице, извършващо риболов с хрилни мрежи. При проверката е установено, че нарушителят е уловил и задържал няколко екземпляра бяла риба, както и маломерни такива. От него са иззети 2 броя хрилни мрежи с приблизителна дължина 100 метра. Уловената около 10 кг риба /бяла риба, каракуда и червеноперка/ е върната обратно във водата. На лицето са съставени 3 акта, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.

Инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Сливен са извършили проверка по вода на язовир ”Жребчево“. В местността “Мантинелата” са открити и извадени от водата 300 метра бракониерски мрежи. Уловена риба в тях не е имало. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверка по вода на язовир „Студен кладенец“. Открити и извадени от водата са 6 бр. хрилни мрежи с обща дължина 480 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената в мрежите риба /7 бр. шаран/ е върната обратно във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверка по река Дунав. При речен километър 645 на 200 м от носа на остров „Липия”  са установени в работно положение във водата 3 бр. лави кърмаци, забранени от ЗРА риболовни уреди. Същите са извадени от водата и са конфискувани, като е съставен констативен протокол срещу неизвестни нарушители. Проверени са и 6 риболовни кораба, но нарушения не са констатирани. Инспекторите са извършили проверки и по реките Искър и Вит. Там са съставени 5 акта на нарушители, извършващи любителски риболов без билети, като риболовните им уреди са иззети.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка по река Янтра от гр. Бяла до с. Кривина. В резултат са съставени 3 акта на лица, извършващи любителски риболов без билет. Инспекторите са извършили проверка и на участък по река Дунав от с.Кривина до с. Пиргово, като нарушения на ЗРА не са констатирани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.