1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са проверили над 560 любители риболовци

Инспектори на ИАРА са проверили над 560 любители риболовци

Близо 3 км бракониерски мрежи са иззети при проверки на реки и водоеми в страната през почивните дни

През почивните дни /17 и 18 март/, инспектори на ИАРА са извършили масирани проверки по реки и водоеми в цялата страна. Общо са проверени 568 любители риболовци, като са съставени 47 акта. Иззети са 2 750 метра /2,5 км/ бракониерски мрежи  и са хванати трима бракониери.

На река Дунав са проверени 63 риболовни кораби. В събота и неделя, инспекторите на ИАРА са извършили проверки и на 19 търговски обекта в страната за продажба на риба и рибни продукти.

Инспектори от сектор «Рибарство и контрол» на ИАРА Добрич са извършили проверка в района на Дуранкулашко и Шабленско езеро. Инспекторите са открили и извадили от водата 600 метра бракониерски мрежи. Уловеното в тях малко количество риба е върнато във водоемите. Бракониерските мрежи са иззети и унищожени, като е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

По подаден сигнал на тел. 112, инспектори от ИАРА Шумен са извършили проверка на язовир «Тича» в района на с. Ловец. Там служителите на агенцията са намерили и иззели от водата бракониерска мрежа с дължина 60 метра. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

През почивните дни, инспектори от сектор «Рибарство и контрол» на ИАРА Силистра са извършили проверки по река Дунав. В района на „Пристанище” – Силистра са открити  4 бр. винтери и 3 бр. бракониерски мрежи от найлон с обща дължина 200 метра, поставени в работно положение. Уредите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

В района на гр. Тутракан и Силистра са проверени  24 плавателни съда, 47 лица, извършващи стопански риболов и над 30 любители риболовци, като нарушения на Закона за рибарство и аквакултури не са констатирани.

Целия материал за извършените проверки по реки и водоеми от инспектори на ИАРА четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.