1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са заловили бракониер по време на проверка

Инспектори на ИАРА са заловили бракониер по време на проверка

Иззети са 310 метра незаконни рибарски мрежи

Хванат е бракониер и са иззети 310 метра незаконни рибарски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили проверка по суша и вода  на язовир „Копринка“. В местността „Лешница“, източен бряг на водоема е заловено лице, извършващо нерегламентиран стопански риболов, посредством хрилни мрежи, с което нарушава разпоредбите на Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/. На нарушителя е съставен акт, като от него са конфискувани 2 броя рибарски мрежи с обща дължина 200 метра и големина на окото 50 мм, гумена лодка, и 2 броя цапала. Уловената около 1 кг. риба /платика и червеноперка/ е върната обратно във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили нощна и дневна проверка по река Дунав между р.км.711 и р.км.730. При речен километър 720 е намерена и извадена от водата бракониерска хрилна мрежа 50 метра. Тя е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в мрежата около 2 кг. риба – платика и червеноперка е върната във водата. При р.км. 714 – в устието на река Цибрица е намерен и изваден от водата маломерен мрежест риболовен уред тип „парашут“. Той също е конфискуван, като е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра  са извършили проверки на язовир в с. Антимово, лодкостоянка Тутракан и търговска мрежа на с. Нова Черна. Проверени са лица, извършващи любителски, стопански риболов и търговци. Съставени са 5 акта за установяване на административни нарушения, съгласно ЗРА. По сигнал, инспекторите са извършили и нощна проверка на защитена местност “Калимок-Бръшлен” на река Дунав. Там са открити и извадени от водата 2 бр. бракониерски мрежени уреди с обща дължина 60 метра. Те са иззети с констативен протокол и са унищожени на място.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.