1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са заловили нарушител, извършващ улов на маломерна риба

Инспектори на ИАРА са заловили нарушител, извършващ улов на маломерна риба

Нарушенията са установени на територията на областите Враца и Пазарджик

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки по река Дунав в района на гр. Козлодуй. След проведено наблюдение е заловено лице, извършващо стопански риболов и улов на маломерна риба.  Уловената  риба с размери под минимално допустимите  /4 бр. сом с общо тегло 4.070 кг./ е освободена  и върната  обратно във водата. На лицето е съставен акт за улов на риба с размери под минимално допустимите съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.  От нарушителя са иззети рибарска лодка, 1 бр. извънбордов двигател и една рибарска мрежа.

Контролните органи са извършили проверка и на търговската мрежа в гр.Козлодуй, като не са констатирани нарушения на ЗРА.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик са извършили нощна проверка по сигнал на язовир „Батак“. Открити и извадени от водата са 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 270 метра. Първата бракониерска мрежа е открита в района на “Дорковски залив”  с дължина около 120 метра, а втората в района между местностите “Острова” и “Баташки залив” с дължина около 150 метра. Уловената в тях риба / 40 бр. шаран и 22 бр. каракуда/ е освободена и върната във водата. Мрежите са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.