1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Шумен и Кърджали са иззели 1440 метра бракониерски мрежи

Инспектори на ИАРА Шумен и Кърджали са иззели 1440 метра бракониерски мрежи

Снимка:

Заловен е бракониер

Заловен е бракониер и са иззети общо 1440 метра бракониерски мрежи от инспектори на ИАРА Шумен и Кърджали при проверки на язовири.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен са извършили нощна проверка по вода и суша на язовир „Тича“. Намерени са в работно положение 20 броя бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 1 120 метра. В местността “Ян пътека” са извадени 8 бр. мрежи с обща дължина 160 метра. В района на “Тушовски ръкав” са открити 8 бр. мрежи  с обща дължина 480 метра, а в района на с. Кьолмен още 8 бр. с обща дължина 480 метра. Уловената в тях 20 кг риба /каракуда и платика/ е освободена и върната обратно във водоема. Всички риболовни уреди са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни нарушители.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверки на язовирите „Кърджали“ и “Студен кладенец”. При обхода на язовир “Студен кладенец” са намерени и извадени от водата  3 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 250 метра. Уловената в тях риба – 25 бр. каракуда и шаран, е върната обратно във водата. Мрежите са иззети и са съставени констативен протокол срещу неизвестен извършител. До местността на с. Островица, инспекторите са заловили и бракониер, който извършва стопански риболов с мрежи. На нарушителя е съставен акт за нерегламентиран риболов. От него са конфискувани една бракониерска хрилна мрежа с дължина 70 метра и една надуваема лодка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.