1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Шумен са извършили проверка по река Камчия

Инспектори на ИАРА Шумен са извършили проверка по река Камчия

Хванати са двама бракониери

По сигнал на тел.112, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен съвместно със служители на РУ “Полиция” – Шумен са извършили проверка по река Камчия. Контролните органи са извършили заградителни мероприятия в продължение на километри в акваторията по течението на река “Камчия”.

В близост до село Р. Димитриево са забелязани две лица да извършват незаконен риболов чрез заложени мрежи и въдици оборудвани с “парашутче”. Бракониерите са хванати. От тях са иззети 2 бр. мрежи с обща дължина 80 метра и въдиците оборудвани с “парашутче”. На нарушителите с инициали Е. Б. А и С. Е. Б. от с. Вехово, община Шумен са съставени два акта за извършване на стопански риболов без разрешително.

Инспекторите на ИАРА Шумен са извършили проверка и на язовир ”Тича”. В района на “Заливите” са открити и извадени от водата 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 180 метра поставени в работно положение. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената в тях около 17 кг риба /сулка и каракуда/ е върната във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.