1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Силистра са извършили проверки по река Дунав

Инспектори на ИАРА Силистра са извършили проверки по река Дунав

Хванат е рибар, извършил улов на забранен вид есетрова риба

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра са извършили проверки по река Дунав, както и на общинския пазар в града. Общо от проверките са съставени 3 акта на нарушители.

При проверка на река Дунав, инспекторите на ИАРА са хванали рибар, осъществил улов на забранен вид есетрова риба от вида чига. Уловената от нарушителя риба е била над 1 кг с размери от 37 см до 38 см, които са под минимално допустимите за улов, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/. Служителите на ИАРА Силистра са успели да върнат рибата във водата. На лицето с инициали К. С. П. от гр. Тутракан с лодка № ТН 0641 е съставен акт за улов на забранен вид риба, както и за улов на маломерна такава.

Инспекторите са съставили акт и на любител риболовец от гр. Дулово, извършвал риболов с пет броя въдици, което е с по-вече от разрешеното по ЗРА.

На общинския пазар в гр. Силистра инспекторите на ИАРА са констатирали, че лице с инициали М. Ш. С. от гр. Силистра продава риба от вида бяла мряна с общо тегло 19.800 кг без документи за произход. На нарушителя е съставен акт за нерегламентирана продажба. Рибата е иззета и ще бъде дарена.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.