1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Сливен са хванали лице, превозващо незаконно 102 кг риба

Инспектори на ИАРА Сливен са хванали лице, превозващо незаконно 102 кг риба

Каракудата е дарена на Дом за стари хора в с. Баня, община Нова Загора

Служители на РУ “Полиция” Нова Загора и инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са хванали превозвана незаконно 102 кг риба. На 24 срещу 25 май в района на с. Питово, община Нова Загора, полицейски служители от РУП Нова Загора спират за проверка автомобил с ямболска регистрация и установяват превоз на голямо количество риба.

Органите на реда сигнализират на инспектори на ИАРА Сливен. Автомобилът с нарушителя е отведен до РУП Нова Загора, където се установява самоличността на водача на автомобила и количеството риба. Превозвана е 102 кг каракуда без необходимите документи за произход.

На нарушителя с инициали Х.А.Б от гр. Ямбол са съставени актове за превоз на риба без декларация за произход, превоз в неспециализирано транспортно средство и нерегламентиран превоз на риба по време на забрана, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.

Рибата е конфискувана и в последствие след като е установено, че е годна за консумация е дарена на Дом за стари хора в с. Баня, община Нова Загора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.