1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Стара Загора и Сливен са извършили проверки на водоеми

Инспектори на ИАРА Стара Загора и Сливен са извършили проверки на водоеми

Снимка:

Иззети са общо 1400 метра мрежи

Хванати са бракониери и са иззети общо 1400 метра мрежи при проверки на водоеми от инспектори на ИАРА Стара Загора и Сливен.

Инспектори от отдели “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора и Сливен в неделя /19 януари/ са извършили съвместна нощна проверка на язовир „Жребчево“. При обхода на водоема с лодки в  местността „Лаката ” са открити и извадени от водата 1 км /1000 метра/ бракониерски мрежи. Половината са с големина на окото 60 мм, а другата част с големина на окото 50 мм. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената в тях риба е освободена и върната във водоема.

При друга проверка на баластриери при с. Шаново, инспектори на ИАРА Стара Загора са хванали трима бракониери. Нарушителите са извършвали нерегламентиран стопански риболов. На лицата с инициали А.С.И, А.Ю.И и С.И  са съставени актове за незаконен риболов.Иззети са 400 метра хрилни мрежи. 100 метра от тях са с големина на окото 60 мм, 200 метра с големина на окото 55 мм, а останалите 100 метра с големина на окото 65 мм. Уловената около 14 кг риба /каракуда/ е върната обратно във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.