1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Стара Загора, Монтана и Плевен са извършили проверки по реки и водоеми

Инспектори на ИАРА Стара Загора, Монтана и Плевен са извършили проверки по реки и водоеми

Снимка:

Иззети са общо над километър бракониерски мрежи

През почивните дни инспектори на ИАРА Стара Загора, Монтана и Плевен са извършили проверки по реки и водоеми в страната. В резултат на акциите е хванат един бракониер и са иззети общо над километър бракониерски мрежи /1040 метра/. Съставени са и 10 акта на нарушители за любителски риболов без билет и за улов на маломерна риба.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили проверка на язовир Пет могили – Кайлъка. Там е хванат бракониер, извършващ незаконен стопански риболов. На нарушителя са съставени 2 акта за нерегламентиран стопански риболов и улов на маломерна риба. Контролните органи са извадили от водата  бракониерски мрежи с обща дължина 400 метра. Уловената 32 кг риба /30 кг маломерен шаран и 2 кг сом/ е върната обратно във водоема.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана през почивните дни са извършили проверки на  участъци от река Лом съвместно с РУ “Полиция” Лом.  Проверени са 37 любители риболовци. В хода на проверките са открити 5  лица, извършващи риболов без билети, както и 4  лица, извършващи улов на маломерна риба /щука и шаран/. На нарушителите са съставени 9 акта, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите, а риболовните им уреди са иззети. Уловената от тях риба е върната обратно в реката.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверки по река Дунав от р. км 599 до 560, както и на язовир “Горни Дъбник”. От  язовир “Горни Дъбник” са извадени 550 метра бракониерски мрежи, а уловената в тях около 15 кг каракуда и бяла риба е върната обратно във водата. На река Дунав в  района на остров „Магарец” са  открити и извадени 2 бр. мрежи  без марки с обща дължина 90 метра.  Уловената в тях около 7 кг риба /платика и скобар/ е върната обратно във водата. Всички риболовни уреди са конфискувани и са съставени констативни протоколи срещу неизвестен нарушител.  Инспекторите са съставили и един акт на риболовец, извършващ любителски риболов без билет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.