1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Стара Загора, Сливен и Русе са извършили проверки

Инспектори на ИАРА Стара Загора, Сливен и Русе са извършили проверки

Хванати са двама бракониери с 300 метра мрежи

Хванати са двама бракониери с 300 метра мрежи и са иззети забранени риболовни уреди от вида “парашут” при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загора, Сливен и Русе.

Инспектори от отдели “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора и Сливен са извършили съвместна нощна проверка на язовир „Жребчево” в местността «Конарско дере». При обхода на водоема, са забелязани две лица, извършващи стопански риболов в тъмната част от денонощието. Нарушителите са заловени и са им съставени два акта за нерегламентиран стопански риболов. Конфискувани са 4 бр. хрилни мрежи с обща дължина 300 метра и една гумена надуваема лодка. Уловената около 73 кг риба /бяла риба и платика/ е освободена от мрежите и е върната обратно във водата.

Инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Русе са извършили проверка по река Янтра в землището на гр. Бяла. Открити и извадени от реката са 6 бр. забранени риболовни уреди от вида “парашут”. Съставени са констативни протоколи срещу неизвестен извършител. Уловената 10 кг риба от вида кефал, морунаш и каракуда е иззета и в последствие дарена на Фондация “Трета възраст” гр. Русе.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.