1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Велико Търново и Русе са извършили проверки по водоеми

Инспектори на ИАРА Велико Търново и Русе са извършили проверки по водоеми

Снимка:

Иззети са незаконни бракониерски риболовни уреди

Иззети са незаконни бракониерски риболовни уреди и са съставени 6 акта на нарушители  при проверки на инспектори на ИАРА Велико Търново и Русе.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Велико Търново са извършили проверки на река Янтра и  язовир „Александър Стамболийски“. На старото речно корито на река Янтра при с. Раданово са хванати четирима  любители риболовци, извършващи риболов без билети и две лица, използващи неразрешен вид риболовни уреди – “парашут”. На нарушителите са съставени 6 акта, а риболовните уреди са иззети. На язовир “Александър Стамболийски”, в участъка между местностите “Мъгъра” и “Орехите”, инспекторите са открили, поставени  в работно положение 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 300 метра. Те са иззети с констативен протокол, съставен срещу неизвестен нарушител. Уловената в мрежите 32 кг риба – каракуда, сом, щука и бяла риба, е освободена и върната във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили нова проверка по река Дунав по суша и вода в района на остров “Бръшлен.“ В резултат са открити и извадени от водата 16 бр. бракониерски винтери в работно положение. Уловената в тях 12 кг риба е върната обратно във водата. Уредите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.