1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Враца, Габрово и Стара Загора са извършили проверки по реки и водоеми

Инспектори на ИАРА Враца, Габрово и Стара Загора са извършили проверки по реки и водоеми

Иззети са 250 метра бракониерски мрежи

Инспектори от секторите “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца, Габрово и Стара Загора са извършили проверки по реки и водоеми в страната. Съставени са 6 акта на нарушители и са иззети 250 метра бракониерски мрежи.  

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверка по река Дунав, в района на град Оряхово. Там са заловени 2 лица, извършващи незаконен риболов. На нарушителите са съставени 2 акта по ЗРА, като са иззети и риболовните им уреди. При подаден сигнал за извършване на риболов с неразрешен риболовен уред на река Лева, в района на град Криводол, със съдействието на РУ “Полиция” Враца е заловено лице, извършващо риболов с маломерен мрежен уред – серкме. На нарушителя е съставен акт по Закона за рибарството и аквакултурите и риболовният уред е иззет от контролните органи на ИАРА. При извършена проверка на река Огоста от устието й в река Дунав до устието на река Скът е намерена и иззета една бракониерска мрежа с дължина около 50 метра и с размер на окото 120 мм. Уловената в нея риба около 2 кг платика е освободена и върната във водата. Съставен е протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили нощна проверка по вода на язовир “Александър Стамболийски”. В района на “Крушевски залив” пред бивак на любители риболовци са намерени близо 100 метра хрилни мрежи в работно положение, поставени между въдиците. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. В хода на проверката е съставен и един акт на лице за извършване на риболов със нерегламентирани уреди, съгласно ЗРА.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили проверки по река Тунджа. В района на село Зимница е хванат бракониер, извършващ нерегламентиран стопански риболов. Иззета е 100 метра бракониерска мрежа. В местността „Римски мост” също е заловен  бракониер, уловил с рачило 1500 бр. маломерен костур.  На нарушителя е съставен акт за извършване на риболов чрез косене (търмъчене). Рибата е върната обратно във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.