1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Враца са извършили масирани проверки по водоеми и пазари

Инспектори на ИАРА Враца са извършили масирани проверки по водоеми и пазари

Снимка:

Иззети са 59 кг шаран и 84 кг толстолоб

Във връзка с празника Никулден, инспектори на отдел „Рибарство и контрол”  на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ Враца извършиха засилени проверки в област Враца. Проверени са яз. ”Уменкьовец”, р. Искър, в района на гр. Роман и Рибовъдно стопанство „Попица”  за нерегламентиран риболов.  Извършени са и проверки на пазарите и  търговската мрежа в гр. Враца, гр. Роман, гр. Мездра, гр. Бяла Слатина, с. Борован и с. Баница  за продажба на риба и рибни продукти, с цел уточняване на придружаващи документи – разрешителни за улов на риба,  произход на рибата и декларации за първа продажба.

В хода на проверките е съставен акт на лице, продаващо риба без необходимите документи по ЗРА. С акта са иззети 59 кг шаран и 84 кг толстолоб. Иззетата риба е дарена на Дом за деца лишени от родителски грижи „Асен Златаров” гр. Враца. За извършените проверки са съставени 17 бр. констативни протоколи.

Масовите проверки ще продължат до днес, включително, а след това водоемите и обектите ще бъдат проверявани на принципа на официалния контрол, който регулярно извършва Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.