1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инж. Димитър Жекин е новият директор на Горска семеконтролна станция гр. Пловдив

Инж. Димитър Жекин е новият директор на Горска семеконтролна станция гр. Пловдив

Инж. Димитър Жекин е новият директор на Горска семеконтролна станция гр. Пловдив . Той бе представен днес на екипа на Станцията от зам. изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите д-р инж. Ценко Ценов.  

Инж. Жекин завършва Лесотехнически университет в гр. София с придобита образователно-квалификационна степен бакалавър и след това магистър по „Горско стопанство“ през 2010 г. Своята кариера започва в Държавно ловно стопанство - Тракия като лесничей през 2008 г. и от началото на 2010 г. като главен експерт в Регионална дирекция по горите – Пловдив.

Инж.  Димитър Жекин заменя на поста досегашния директор инж. Йорданка Ангъчева, която се пенсионира след 10 годишен стаж като ръководител на Станцията. 

Д-р инж. Ценко Ценов поднесе на инж. Йорданка Ангъчева поздравителен адрес от името на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Мирослав Маринов. „Много са трудностите, с които се е налагало да се справяте, но предполагам, че хубавите моменти и успешно преодолените предизвикателства, които носят удовлетворение ще останат завинаги. Днес се разделяме с Вас като един достоен ръководител и професионалист, но се надявам и в бъдеще с Вашите знания и опит като специалист ще бъдете в помощ на своите колеги от горската семеконтролна станция и Изпълнителна агенция по горите“ са казва в адреса.  

За продължителна работа в системата на горите и образцово изпълнение на служебните задължения инж. Ангъчева беше наградена и с плакет на Изпълнителна агенция по горите.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.