1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инж. Мирослав Маринов и проф. Иван Палигоров връчиха традиционните награди на най-добрите лесовъди и служители по контрола за 2020 година

Инж. Мирослав Маринов и проф. Иван Палигоров връчиха традиционните награди на най-добрите лесовъди и служители по контрола за 2020 година

Трима горски инспектори се откроиха сред номинациите за “Служител по контрола върху дейностите по опазване на горските територии”

Инж. Съби Димитров - директор на Държавно горско стопанство – Златоград стана „Лесовъд на годината“

За негови подгласници бяха определени:

Инж. Здравка Дейкова – зам.-директор на Регионална дирекция по горите - Варна

Инж. Веска Стойнева – началник отдел в Североизточно държавно предприятие

Инж. Петър Мирчев - директор на Държавно горско стопанство – Родопи

С носител на приза „За цялостен лесовъдски принос” бе удостоен инж. Илия Симеонов от Южноцентрално държавно предприятие – гр. Смолян

Награда „За значителен принос за популяризиране и повишаване на имиджа на лесовъдската професия“ се присъжда на Юлия Събчева – журналист в списание „Гора“ и д-р инж. Светлозар Михайлов, автор на книга за лесовъдите в Благоевградския край.

Трима горски инспектори се откроиха сред номинациите за “Служител по контрола върху дейностите по опазване на горските територии”.

На първо място е класиран Живко Жеков - горски инспектор от Регионална дирекция по горите - Пловдив

2-ро място – Стоян Николов - горски инспектор от Регионална дирекция по горите – Бургас

3-то място  – Илиян Неделчев - горски инспектор от Регионална дирекция по горите – Велико Търново

Инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите, поздрави носителите на престижните награди като им благодари за професионализма в работата им.

„Вие сте пример за усилията, които се полагат горският ресурс да се управлява и стопанисва по най-добрия начин. Надявам се и ще продължаваме да полагаме усилия, обществото да оценява нашия труд и професията да заеме своето достойно място и признанието, което заслужава“, подчерта инж. Маринов.

Наградените бяха удостоени с грамоти от името на министъра на  земеделието, храните и горите, г-жа Десислава Танева и грамоти и плакети на Изпълнителна агенция по горите и Съюза на лесовъдите.

Наградите бяха връчени на церемония в Държавно ловно стопанство – Тракия по повод Седмица на гората – 2021 г.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.