1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Изпълнителният директор на ИАГ инж. Тони Кръстев взе участие в официалното откриване на форум ПЛАНИНИ 2015

Изпълнителният директор на ИАГ инж. Тони Кръстев взе участие в официалното откриване на форум ПЛАНИНИ 2015

Конференцията е на тема „Предизвикателства и възможности пред туризма в планините и защитените територии в България”

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Тони Кръстев  взе участие в официалното откриване на форум ПЛАНИНИ 2015. 

В приветствието си към гостите и участниците, инж. Кръстев каза, че „политиката на Изпълнителна агенция по горите е насочена към устойчиво управление, стопанисване и опазването на горските територии, каквито са и по-голяма част от планинските масиви в България. Дирекциите на природни паркове към Агенцията непрестанно трупат опит в администрирането и управлението на защитени територии, в работа с местните общности и развитието на различни форми на туризъм”.

Той изрази увереността си, че обсъжданията днес ще бъдат ползотворни и ще доведат до стойностни и обосновани предложения за преодоляване на проблемите, в полза на  постигане на устойчиво и балансирано развитие на българските планини и защитени територии.  „Убеден съм, че в партньорство, представителите на всички заинтересовани страни, ще работим за намиране на най-удачните решения за развитие на една нова пазарна ориентация на българския туристически продукт, насочена към щадящо ползване на природното и културно наследство на България”, каза изпълнителният директор на ИАГ.

Конференцията с международно участие е на тема „Предизвикателства и възможности пред туризма в планините и защитените територии в България” и се провежда в рамките на шестия фестивал-изложение „Зелени дни“, София.

Тя беше открита от г-н Любомир Попйорданов – Председател на Българска асоциация за алтернативен туризъм. Официални гости на мероприятието бяха г-жа Ирена Георгиева – заместник-министър на туризма, г-н Цветан Симеонов - председател на Управителния съвет на  Българската търговско-промишлена палата, г-н Дончо Барбалов – заместник-кмет на Столична община.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.