1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Изпълнителният директор на ИАРА, участва в работна среща с изпълнителния секретар на Генералната Комисия по рибарство в Средиземно море

Изпълнителният директор на ИАРА, участва в работна среща с изпълнителния секретар на Генералната Комисия по рибарство в Средиземно море

Ще стартира научен и технически проект за Черно море „BlackSea4Fish“

Изпълнителният директор на ИАРА, доц. д-р Галин Николов участва в работна среща с изпълнителния секретар на Генералната Комисия по рибарство в Средиземно море, г-н Абдела Срур, на която бе обсъдено създаването на субрегионално техническо звено на комисията със седалище в гр. Бургас. И двете страни отчетоха със задоволство постигнатия успех в досегашните преговори и изразиха надежда това да бъде началото на бъдещи съвместни дейности за устойчивото управление на рибните ресурси в Черно море в дългосрочен план.

Генералната Комисия по рибарство в Средиземно море (ГКРСМ) ще стартира научен и технически проект за Черно море „BlackSea4Fish“. Освен да допринесе за изпълнението на основите цели на ГКРСМ посветени на устойчивото управление и опазването на морските екосистеми, проектът има за цел и подпомагането на администрациите и научните институции на черноморските държави, с цел увеличаване и подобряване на техния научен и технически капацитет с оглед приемането и изпълнението на многогодишни планове за управление за риболова в Черно море.

За да се улесни изпълнението и координиране на изпълнението на дейностите на проекта, ГКРСМ ще открие субрегионално техническо звено в Бургас, което ще бъде първото в историята изнесено регионално звено е в региона. Двете страни изразиха своите очаквания, че това ще бъде добър пример за добро сътрудничество и постигане на положителни резултати от съвместните си усилия за опазване и устойчиво управление на ресурсите в Черно море.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.