1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Изпълнителният директор на ИАРА Явор Недев проведе работни срещи в Бургас

Изпълнителният директор на ИАРА Явор Недев проведе работни срещи в Бургас

Снимка:

На срещата в областната управа беше обсъдена Стратегията за развитие на рибарските пристанища в Бургаска област

Бургас, 15 март 2010 г. -  Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Явор Недев се срещна с областния управител на Бургаска област г-н Константин Гребенаров и народните представители от ГЕРБ Димитър Бойчев и Иван Алексиев. На срещата в областната управа беше обсъдена Стратегията за развитие на рибарските пристанища в Бургаска област.

Малко по-късно г-н Недев проведе среща и с кмета на Бургас г-н Димитър Николов, както и депутатите от бургаския район Димитър Бойчев и Иван Алексиев.  На нея конкретно беше обсъдено участието в рибарските групи на рибарите от Ченгене скеле, Сарафово и Крайморие. Явор Недев и г-н Николов обсъдиха и възможностите на Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” /2007-2013/.

Явор Недев проведе работна среща и с председателя на местната инициативна рибарска група /МИРГ/ „Приморско-Царево-Созопол” г-н Златин Бодуров и д-р Димитър Германов, кмет на село Ясна поляна, община Приморско.  На срещата бяха разисквани техническите детайли от Националния план за улов на калкан 2010 г., както и предстоящите промени в Закона за рибарството и аквакултурите.  По-късно  г-н Явор Недев се срещна и с кемета на община Приморско г-жа Лиляна Димова. С нея бяха обсъдени възможностите за изграждане на лодкостоянка в Приморско по Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство”/2007-2013 г./

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.