1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Извършени проверки в Черно море

Извършени проверки в Черно море

В района на плаж Силистар са открити и извадени от водата мрежи в работно положение с дължина 1100 м

На 13.06. 2017 г. инспектори на РК Бургас, с патрулна лодка ИАРА 23 са извършили проверка на яз. Мандра и ез. Вая, в района на „Капчето“ и „Пясъчника“. В яз. Мандра са открити и извадени от водата 380 метра хрилни мрежи в работно положение с улов от 26 кг риба, от вида „Сребриста каракуда“. Рибата е върната в акваторията на язовира.

На 14.06.2017 г. от водите на ез. Вая са извадени 235 метра хрилни мрежи в работно положение с уловена в тях риба – „Сребриста каракуда“ – 18 кг. Рибата е върната обратно във водата.

През посочения период инспектори на РК Бургас са извършили две съвместни проверки със служители на Гранична полиция /ГП/. С патрулни катери на ИАРА и ГП е проверен района на Ахтополски залив, където са намерени хрилни мрежи с приблизителна дължина 500 м. в работно положение за улов на калкан, като същите са извадени от водата, а уловът – 3 бр. калкан върнат обратно в акваторията на залива. При проверката в района на плаж Силистар са открити и извадени от водата мрежи в работно положение с дължина 1100 м.

В изпълнение на графика одобрен от Виго, Испания, в периода 13.06.2017 г. до 14.06.2017 г. на територията на област Добрич са извършени съвместни проверки с инспектори от Румъния.

Извършени са инспекции в търговската мрежа на гр. Добрич обхващащи четири магазина за риба и рибни продукти. Направена е  проверка и в рибостопански обект за аквакултурно производство на есетрови риби.

Инспектирани са и риболовни кораби при разтоварване на риба и рапани в пристанище гр. Каварна и лодкостоянка СБА.

Плануваните инспекции продължиха на 15.06.2017г. в района на гр. Каварна и гр. Балчик обхващащи търговската мрежа, пристанищата и лодкостоянките.

За посочения период инспектори от ИАРА Варна са съставили 16 бр. констативни протоколи от извършени проверки за стопански и любителски риболов, за проверки в търговската мрежа, на плавателни съдове и инспекции на море. Констатирано е едно нарушение за което е съставен акт за установяване на административно нарушение, с който са иззети 50 кг. рапани и гумена лодка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.