1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 1 700 метра бракониерски мрежи от язовир “Жребчево”

Иззети са 1 700 метра бракониерски мрежи от язовир “Жребчево”

Инспекторите на ИАРА Сливен са хванали и четирима бракониери

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са извършили проверка на яз. “Жребчево”. Инспекторите са открили и извадили от водата 18 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 1 500 метра. Уловената в тях 22 кг риба /сребриста каракуда/ е иззета и дарена на Дом за стари хора в с. Баня, община Нова Загора. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

В хода на проверката на водоема, инспекторите на ИАРА Сливен са хванали и две лица с гумена лодка в момент на вадене на мрежи от язовира. От нарушителите са иззети 2 бр. мрежи с обща дължина 200 метра, една гумена лодка и 20 кг риба /платика/, която инспекторите са успели да върнат във водата. Бракониерите са заведени в РУ “Полиция” Твърдица са установяване на самоличността им.  На лицата от с. Милево, област Стара Загора са съставени два акта за извършване на стопански риболов без разрешително.

По сигнала за бракониерски набези до река Тунджа, инспекторите на ИАРА Сливен съвместно със служители от РУ “Полиция” Сливен и РДГ – Сливен са извършили проверка и на бластриера до река Тунджа. При акцията са хванати двама бракониери, извършващи риболов с мрежи. На нарушителите са съставени 2 акта за извършване на стопански риболов без разрешително. От тях са иззети 5 бр. хрилни мрежи с обща дължина 350 метра, една гумена лодка и 6 кг риба /сребриста каракуда, бяла риба, бял амур, европейски сом и морунаж/.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.