1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 1370 метра бракониерски мрежи при проверки на язовирите “Тича”, “Сопот” и “Доспат”

Иззети са 1370 метра бракониерски мрежи при проверки на язовирите “Тича”, “Сопот” и “Доспат”

Хванати са двама нарушители

Хванати са двама бракониери в Пловдивско и са иззети общо 1370 метра бракониерски мрежи при проверки на язовирите “Тича”, “Сопот” и “Доспат” от инспектори на ИАРА Пловдив, Шумен, Ловеч и Пазарджик.

Инспектори от ИАРА Пловдив по сигнал от тел. 112 са извършили съвместна проверка със полицаи от Съединение на река Пясъчник край село Церетелево. Там са хванати двама бракониери, извършващи нерегламентиран риболов. На лицата са съставени два акта. Уловената от нарушителите около 56 кг каракуда е върната в реката.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен в рамките на два последователни дни са извършили проверка на язовир “Тича”. В хода на проверката в района на “Сушилнята” са намерени 6 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 400 метра, а в района на залива на с. Сушина са открити още 2 бр. мрежи с дължина около 100 метра. Мрежите са били в работно положение. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената в тях около 25 кг риба /сулка, каракуда и костур/ е върната във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Ловеч са извършили проверка по вода на язовир “Сопот”. При обхода на водоема са открити заложени във водата бракониерски мрежи с обща дължина 370 метра. Те са конфискувани и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в тях риба е върната във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик са извършили нощна и дневна проверка на язовир “Доспат”. В района на град Сърница са открити и извадени 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 240 метра и размер на окото 40 мм. В района на град Доспат са открити и извадени 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 260 метра и размер на окото 50 мм. Уловената в тях риба е освободена и пусната обратно в язовира. Мрежите са иззети и са съставени протоколи срещу неизвестни извършители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.