1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 2 100 метра бракониерски мрежи

Иззети са 2 100 метра бракониерски мрежи

Снимка:

Хванат е нарушител

Хванат е бракониер и са иззети общо 2 100 метра бракониерски мрежи, както и незаконни уреди за улов на есетрови риби при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора и доброволци са извършили нощна проверка на язовир „Копринка“. По време на извършен обход по суша, в местността Лешница са забелязани две лица с лодка да пускат мрежи във водоема. Едното лице е заловено, но другото  успява да избяга. Инспекторите са конфискували 400 метра бракониерски мрежи пуснати във водата и още 600 метра, които са били на брега в готовност за пускане. Уловената в мрежите 15 кг риба /5 кг шаран, 4 кг каракуда, 3 кг сом и 3 кг бяла риба/ е върната обратно във водоема. На хванатия нарушител е съставен акт за извършване на нерегламентиран стопански риболов, съгласно ЗРА.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Ямбол са извършили проверка по вода на язовир „Малко Шарково“. В района на “Горско-полянски” ръкав на водоема са открити и извадени 7 броя бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 950 метра. В района на местността “Бялата пръст” е извадена сетка, с дължина 150 метра. Уловената в мрежите общо от 400 кг риба /шаран/ е върната обратно във водата на язовира. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверка по река Дунав, в района на град Козлодуй. При речен километър 700 са установени в работно положение във водата 3 бр. лави кърмаци, забранени от ЗРА риболовни уреди. Същите са извадени от водата и са конфискувани, като е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Инспекторите са извършили проверка и на язовир “Балкана”, община Криводол. Там са съставени 4 акта на лица, извършващи любителски риболов без билети. Риболовните  уреди на нарушителите са иззети и се съхраняват в ИАРА Враца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.