1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 200 метра бракониерски мрежи при проверки по река Дунав от инспектори на ИАРА Русе

Иззети са 200 метра бракониерски мрежи при проверки по река Дунав от инспектори на ИАРА Русе

Съставени са констативни протоколи срещу неизвестени извършители

Хванат е бракониер на язовир “Сопот” от инспектори на ИАРА Ловеч и са иззети общо 200 метра бракониерски мрежи и 7 бр. винтери при проверки по река Дунав от инспектори на ИАРА Русе.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Ловеч съвместно със служители от РУ “Полиция” Троян са извършили проверка по сигнал на язовир “Сопот”.  В местността „Мугурицата” под с. Голяма Желязна, контролните органи са провели наблюдение и от засада са заловили нарушител извършващ риболов с хрилни мрежи. На лицето с инициали П.П. от гр. Троян е съставен акт за нерегламентиран риболов, като от него са иззети мрежите и лодката му.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверки по река Дунав в участъка от град Русе до село Бръшлен. На опашката на остров “Алеко” са открити 4 бр. немаркирани винтери поставени в работно положение във водата. В района на село Ряхово над лимана са открити още 3 бр. немаркирани винтери и 5 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 160 метра. В района на село Ряхово на опашката на остров “Мишка” е открита една бракониерска мрежа с дължина 40 метра. В мрежата е имало уловена около 3 кг риба – каракуда, която е върната обратно във водата. Всички риболовни уреди са конфискувани и са съставени констативни протоколи срещу неизвестени извършители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.