1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 250 метра незаконни рибарски мрежи

Иззети са 250 метра незаконни рибарски мрежи

Съставени са 5 акта на любители риболовци при проверки на инспектори на ИАРА

Хванат е бракониер, иззети са общо 250 метра незаконни рибарски мрежи и са съставени 5 акта на любители риболовци при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово съвместно с горска стража на СЦДП са извършили проверка на язовир „Александър Стамболийски“. В района на “Младенски залив” е забелязано лице, поставящо хрилни мрежи в работно положение. Бракониерът е хванат и му е съставен акт за нерегламентиран риболов, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. От нарушителя е иззета хрилна мрежа с дължина 100 метра. В мрежата не е имало уловена риба.

Проверка на язовир “Студен Кладенец” са извършили инспектори от отдел“Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали. При обхода на водоема са намерени и извадени от водата 3 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 150 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки  в района на резервния канал на АЕЦ Козлодуй. Проверени са 120 любители риболовци. Установени са 5 нарушения по Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/ за риболов без риболовни билети. На нарушителите са съставени актове, а риболовните им уреди са иззети.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.